Paintball

paintball

Welke veiligheidsmaatregelen neemt Paintballcity Groningen?

Plezier staat bij ons voorop, maar wij zijn in eerste plaats verantwoordelijk voor veilig paintball. Ook is ons materiaal zo afgesteld dat de paintball-markers nooit sneller schieten dan maximaal is toegestaan. Bovendien zijn de paintballs die we gebruiken van professionele wedstrijd kwaliteit. Deze zijn zachter door een dunnere schil. Hierdoor spatten ze gemakkelijker open en verliezen ze meteen hun kracht als ze iemand raken.

Goed om te weten: Paintball is voor minimaal 8 personen!

Wat is paintball?

Paintball, het spel met verfkogels, is geschikt voor 18+. Dit strategische spel wordt gespeeld in onze indoor-locatie met autowrakken, huisjes en geweldige licht en geluidseffecten. Het doel van dit spel verschilt per missie. Dit kan bijvoorbeeld het veroveren van de vlag van de tegenstander zijn of het innemen van een vijandelijk fort. De vijand wordt uitgeschakeld met paintballs, speciale met gelatine gevulde balletjes die milieuvriendelijk en 100% biologisch afbreekbaar zijn. Elk spel duurt ongeveer twintig minuten en staat onder leiding van een Marshall.

Het paintball wapen

Paintballwapens zijn er in veel soorten en maten. De paintballwapens die wij gebruiken zijn semi-automatisch, wat inhoudt dat je om te schieten alleen maar de trekker hoeft over te halen. Aan het wapen zit een persluchtfles die zorgt dat de paintballs met hoge snelheid het wapen verlaten. Op het paintballwapen zit een magazijn waar 200 paintballs tegelijk in passen.

Overall

Echt slank kleed het niet af, maar effectief is het wel. Voor elke deelnemer hebben we een schone overall op maat klaarliggen en wees gerust…. hij mag vuil worden. Hoewel paintball prima te spelen is in een driedelig maatkostuum en op naaldhakken adviseren wij om sportieve kleding en stevige schoenen aan te trekken.

Het Masker

Wij gebruiken speciale paintballmaskers. Het masker beschermt het gehele gezicht en de ogen. Voor de ogen zit een zeer sterk vizier van lexaan dat ze beschermt tegen de paintballs. Een directe hit op het masker is het mooist, je ziet het balletje aankomen, je wilt gaan bukken en … dan is het te laat! Je voelt niets, maar toch wordt het paars (of geel of groen enz.) voor je ogen! Het masker kan door de meeste brildragers gewoon over hun normale bril heen gedragen worden.

 

Bekijk onze arrangementen